NYHEDER

Laura og Martin blev så glade for Provstlund, at de byggede ikke bare deres første, men også deres andet hus i udstykningen.

For 5 år siden købte 33-årige Laura Thomsen og hendes mand, 33-årige Martin Slotsdal Madsen, byggegrund til deres første hus i Provstlund ved Horsens. De blev så glade for området, at da de ville flytte til et større hus, valgte de at købe grunden til det i den næste etape af udstykningen.

Billige byggegrunde i Horsens lokkede

– Vi flyttede ind i vores nye hus for 3 måneder siden (efteråret 2018, red.), fortæller Laura Thomsen, der i øjeblikket er på barselsorlov med familiens yngste, Lea, på 8 måneder. Derudover tæller familien også Liv på 4 år.

Familien har boet i Provstlund siden sommeren 2013, da de byggede deres første hus.

Da flyttede de ind som nogle af de allerførste.

– Dengang kendte vi hverken Provstlund, Lund eller Horsens, fortæller Laura.

– Vi er nok den typiske historie. Vi var begge lige blevet færdige med vores uddannelser i Aarhus, og vi havde ikke råd til at bygge deroppe.

Nogle venner fortalte dem om Horsens-området – og prisforskellen. I Provstlund kan man i øjeblikket købe en byggegrund fra 675.000 kr.

Der var ikke langt fra tanke til handling, og det unge par købte et Finn Mortensen-hus, som de var meget glade for.

Større børn giver behov for større hus

Men efterhånden, som børnene blev større, kunne de se, at de nok ville få andre indretningsmæssige behov:

– Så vi købte den her grund, og så har Hybel bygget for os. Vi har fået et hus, hvor der er en afdeling til børnene og en til de vokse. Det, tror vi, er praktisk, når børnene bliver større. Der er også en større fælles afdeling med stue, spiseplads og køkken, hvor vi også har fået nogle arkitektonisk mere spændende løsninger, fortæller Laura.

Familien flyttede ind for 3 måneder siden, i oktober 2018.

Pendler via motorvej E45

Hun har læst informationsvidenskab på Aarhus Universitet, mens Martin Slotsdal Madsen er uddannet IT-ingeniør.

– Jeg fik mit første job på VIA University i Horsens, og Martin fik job hos Impact i Aarhus.

– Vi valgte at bygge her, fordi vi godt kunne lide området – vi synes, her er hyggeligt og det er fantastisk, at man er så tæt på naturen – og fordi det ligger centralt i forhold til motorvejen. Vi kan søge job alle steder og køre dertil herfra.

I dag arbejder Laura Thomsen hos Midttrafik i Aarhus, mens Martin Slotsdal Madsen stadig arbejder hos århusianske Impact.

Det har alligevel aldrig været på tale at bygge hus nummer 2 i Aarhus:

– Nej, for Liv er begyndt i børnehaven, som er rigtig god, og vi har også kun hørt godt om Lund Skole.

– Vi synes om lokalsamfundet. Her er nært, trygt og godt. Ungerne kan løbe ud og lege, og mange af os voksne kender efterhånden hinanden.

– Der er adgang til skov og grønne områder lige uden for døren. Vi har alting i gåafstand. Det kan ikke blive bedre, synes jeg.