Case

Beliggenheden er bare den helt rigtige

Tre minutter fra motorvejen, tæt på centrum og i gåafstand fra skov og sø. Kort sagt kunne beliggenheden ikke være meget bedre for Maja og Morten Agerholm, begge 29.

Siden september 2013 har de haft adresse på Hovvænget i Provstlund-udstykningen i den østlige udkant af Lund; i et af de huse, som var et af de første fem huse der blev bygget i Provstlund-udstykningen og som var en del af årets Horsens Bygger-udstilling. Forinden boede de i lejlighed i den vestlige del af Aarhus, men de havde gennem længere tid været på udkig efter et nyt hus i Horsens.

For det første har Maja sin familie i og omkring Horsens samt arbejde i Vejle, og for det andet ville det være en fin afstand i forhold til mit arbejde i Aarhus. Vi havde kigget mange steder i byen, bl.a. i sydbyen, i Egebjerg og i Stensballe, men da vi først fik øje på denne udstykning var valget ikke svært, fortæller Morten Agerholm. Og så er der jo lidt vildt at tænke på, at da vi flyttede herud var der 5 huse og nu er der over 100 huse. Det er gået vildt stærkt, fortsætter Maja Agerholm.

Morten og Majas nye stue i deres nye hus i Provstlund

Tæt på motorvejen

At parret er flyttet godt 40 km længere væk fra hans familie i Hjørring, betyder reelt ikke det store. Motorvejen er kun tre minutter væk, så den samlede køretid til Nordjylland er ikke meget længere end dengang, vi boede i Aarhus og først skulle ud af byen, påpeger Morten Agerholm og tilføjer, at transporttiden til jobbet i Aarhus er meget overkommelig. Det tager mig typisk under en halv time at møde ind klokken syv om morgenen, siger han. Majas job ligger jo stik i den anden retning, og det er også nemt for hende på motorvejen herfra, hvor det cirka tager hende 30 min ind til Vejle centrum.

Derudover er der ikke langt ind til Horsens centrum, og parret oplever også, at det er let at komme ind til bymidten. Reelt bor vi tættere på centrum af Horsens end dem, der bor i den sydligste del af byen, konstaterer Morten Agerholm. Parret trives også med nærheden til skoven, der er få hundrede meter væk, og som ofte er mål for en gåtur på en fridag.

Vi bruger begge meget tid på arbejde, og derfor er det dejligt at bo i et nyt hus, hvor vi ikke skal renovere eller vedligeholde. Der er fem års garanti på vores Funkis-hus, så skulle der være nogle problemer, ringer vi bare til bygherren. Det passer perfekt til vores liv lige nu, siger Morten Agerholm og tilføjer, at med til et nyt hus hører også et lavt energiforbrug. Det er både godt for miljøet og for økonomien, siger han.

Morten og Majas nye køkken i deres nye hus i Provstlund

Et varieret nabolag

Han er glad for, at der efterhånden er en god og bred alderssammensætning i den nye udstykning omkring Provstlund. Hele området er pænt og præsentabelt, haverne er godt på vej, der er mange grønne områder og vi oplever en virkelig god stemning naboerne imellem. Vi er nok nogle af de yngste, men det betyder ikke noget for forholdet til de andre beboere. Tonen er god og hjælpsomheden stor, siger Morten Agerholm, som var med til at starte bestyrelsen op, samt få oprettet en vejfond.

Vi har absolut ikke fortrudt, at vi er flyttet her til Hovvænget. Nærområdet passer godt til os, og det er tæt på de ting, vi har brug for i hverdagen – også med indkøbsmuligheder. Til sommer får vi jo en ny Rema 1000 lige op ad Provstlund-udstykningen. Det bliver perfekt at få en discounter herud, hvilket vil give området endnu mere værdi.
Og så har vi hørt, at både vuggestuen, børnehaven og skolen i Lund er rigtig gode. Det er jo højaktuelt for os nu, hvor vi har fået lille Fie, fortæller Maja Agerholm. Det er dejligt at vide, at folk er glade for at benytte de lokale daginstitutioner. Det giver en god ro i maven, når Fie skal starte. Vi er jo mange nye forældre herude. Sidst vi mødtes i vores lokale selvlavede Provstlund-mødregruppe, var vi 12 samlet med hver vores lille ny, så området kan også så meget mere.

Generelt har hverken Maja eller Morten fortrudt at de er flyttet til Provstlund. Nej slet ikke, tvært imod. Vi er utrolig glade for at bo her. Vi er mange der kender hinanden, og vi er gode til at tage imod de nye som flytter hertil, slutter Morten.

Udsigt til søen fra Martin og Majas nye hus i Provstlund
Martin og Maja i deres forhave
Et hus på Hovvænget i Provstlund

Er du interesseret og vil gerne kontaktes?